0
0
0
  Home | Meedoen | Vragenlijst | Procedure | Deelnemers 2015 | Winnaars 2015 | Winnaars | Contact

Wordt uw gemeente 'Sportgemeente van het jaar 2016'?

Vereniging Sport en Gemeenten, sportkoepel NOC*NSF en VNG dagen alle Nederlandse gemeenten uit om mee te dingen naar de titel ‘Sportgemeente van het jaar 2016’. Dit jaar alweer de elfde editie. Een aantal gemeenten ging u voor…
De gemeente Hoogeveen is titelhouder. Rotterdam, De Bilt, Enschede, ’s-Hertogenbosch, Arnhem, Weert, Eindhoven en Tilburg waren eerdere winnaars. De gemeente Alkmaar won vorig jaar de prijs voor het Beste Initiatief op sport- en beweeggebied met ‘Maatschappelijk resultaat met Alkmaarse aanpak.’

Meedoen is eenvoudig

Wat u moet doen, is:

  1. Beantwoord tien kernvragen over het sportklimaat in uw gemeente;
  2. Beschrijf uw Beste initiatief in 2015/2016!

De tien kernvragen geven een beeld van het algemene sportklimaat binnen uw gemeente. Met het beschrijven van uw Beste Initiatief van 2015/2016 kunt u laten zien op welk project, campagne, activiteit of beleidsmaatregel u het meest trots bent!

Één inzending - Twee prijzen!

De drie gemeenten die de meeste punten halen op de beide onderdelen van de Verkiezing, dingen mee naar de hoofdprijs, dé titel Sportgemeente van het jaar!

Ook kunt u weer meedingen voor het ‘Beste initiatief van 2015/2016’. U mag zelf bepalen met welk initiatief u meedingt naar de prijzen. Het initiatief moet recent hebben plaatsgevonden of zijn afgerond en uw gemeente moet daarbij een belangrijke rol hebben gespeeld.

Alleen inzendingen waarbij beide onderdelen van de Verkiezing volledig zijn ingevuld, worden in de beoordeling meegenomen. Enkel deelnemen met uw ‘Beste initiatief’ is niet mogelijk.

Tot wanneer kunt u meedoen?

De verkiezing start op 18 mei 2016 en u krijgt 100 dagen de tijd om uw inzending in te sturen. Op vrijdag 26 augustus om 12.00 uur sluit de inzendingstermijn.

De winnaar wordt op woensdag 28 september 2016 bekend gemaakt tijdens het VSG-congres in Leeuwarden.

Meedoen?

Gebruik uw inlogcode van uw deelname uit één van de voorgaande jaren of als u die niet heeft, maak dan hier een inlogcode aan.

Wordt uw gemeente de winnaar van 2016?