0
0
0
  Home | Meedoen | Procedure | Deelnemers 2016 | Winnaars 2016 | Winnaars | Contact

Vereniging Sport en Gemeenten, sportkoepel NOC*NSF en VNG organiseren dit jaar de twaalfde editie van de titelstrijd ‘Sportgemeente van het Jaar’. Alle Nederlandse gemeenten worden uitgedaagd om mee te dingen naar de titel ‘Sportgemeente van het jaar 2017’ en de prijs voor het ‘Beste Initiatief 2016/2017’.

De gemeente Hellendoorn is titelhouder. In voorgaande edities hebben Hoogeveen, Tilburg, Eindhoven, Weert, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, De Bilt, Enschede en Rotterdam de felbegeerde prijs weten te veroveren. De gemeente Noordwijk won vorig jaar de prijs voor het Beste initiatief op sport- en beweeggebied met ‘De maatschappelijke functie van sport’.

De verkiezing heeft tot doel een duurzaam sport- en beweegbeleid bij gemeenten te stimuleren en succesverhalen te delen. De juryvoorzitter is Lucas Bolsius, voorzitter van Vereniging Sport en Gemeenten en hij wordt bijgestaan door gerenommeerde bestuurders van toonaangevende organisaties die actief zijn in de sportsector. Iedere gemeente in Nederland kan deelnemen aan de verkiezing Sportgemeente van het Jaar.

Wat moet u doen?

1. Beantwoord tien kernvragen over het sportklimaat in uw gemeente;

2. Beschrijf uw Beste initiatief in 2016/2017!

Eén inzending - Twee prijzen!

De drie gemeenten die de meeste punten halen op de beide onderdelen van de Verkiezing, dingen mee naar de hoofdprijs, dé titel Sportgemeente van het jaar!

Ook kennen we een aparte prijs toe aan het beste gemeentelijke initiatief op het gebied van sport en bewegen. U mag zelf bepalen met welk initiatief u meedingt naar de prijzen. Het initiatief moet recent hebben plaatsgevonden of zijn afgerond en uw gemeente moet daarbij een belangrijke rol hebben gespeeld.

Alleen inzendingen waarbij beide onderdelen volledig zijn ingevuld, worden in de beoordeling meegenomen. Enkel deelnemen met uw ‘Beste initiatief’ is niet mogelijk.

Bekroning van uw beleid

De verkiezing Sportgemeente van het jaar is een prachtig podium waarop veel aandacht wordt gegeven aan lokale inspanningen en initiatieven op het terrein van sport en bewegen. De titel, maar ook de nominaties, generen veel positieve publiciteit. Niet alleen lokaal, maar zeker ook provinciaal, landelijk en in sommige gevallen zelfs internationaal. Een prachtig instrument om uw gemeente in de schijnwerpers te plaatsen!

Op woensdag 27 september 2017, de eerste dag van het VSG-jaarcongres in Arnhem, maakt de jury bekend welke gemeente de titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2017’ veroverd heeft én wie winnaar is van ‘Het beste initiatief 2016/2017’!

Wij wensen u veel succes!